Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

május 2015

Heti üzemanyagárak: a benzin árának emelkedése várható

május 25, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 18 - május 22 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,7%-kal lett drágább, a gázolajnál 1,7%-os volt az árak csökkenése. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,9%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve május 28-án, csütörtökön a benzin árának 3-5 forint körüli emelése várható, a dízel ára valószínűleg változatlan marad.

Heti üzemanyagárak: kis változások

május 16, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 11 - május 15 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,3%-kal lett drágább, a gázolajnál 0,9%-os volt az árak emelkedése. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,2%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve május 20-án, szerdán, nem várható az üzemanyagok árváltozása, azonban érdemes megjegyezni, hogy a hét folyamán az üzemanyagpiaci árak folyamatosan emelkedtek, amelynek figyelembe vétele teret adhat kisebb emelésre.

Heti üzemanyagárak: most sem várható változás

május 10, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 4 - május 8 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,4%-kal lett olcsóbb, a gázolajnál 2,2% volt az árak emelkedése. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8%-kal erősödött. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását figyelembe véve május 13-án, szerdán, nem várható az üzemanyagok árváltozása, figyelembe véve a pénteki 2 forintos emelést is.

Heti üzemanyagárak: nem várható változás

május 2, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az április 27 - május 1 -ji héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 3,3%-kal lett drágább, a gázolajnál 3,2% volt az árak emelkedése. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 2,1%-kal erősödött. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását figyelembe véve május 6-án, szerdán, nem várható az üzemanyagok árváltoztatása, főképp az árfolyam kedvező alakulásának köszönhetően, figyelembe véve a pénteki 2, illetve 3 forintos emelést is.