Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

július 2015

A racionalitás ereje

július 29, 2015 — gkienergia

Az orosz-EU gázkapcsolatokban az ukrán-orosz konfliktus kirobbanása óta számos új és újabb szállítási útvonalak kiépítése fogalmazódott meg, különös tekintettel arra, hogy az orosz fél eltökéltnek tűnt az Ukrajnán áthaladó vezeték 2018 utáni bezárását illetően.

Heti üzemanyagárak: talán a dízel ára csökken

július 26, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a július 20 - július 27 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,3%-kal drágult, a gázolaj ára 4,2%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,1%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 29-én, szerdán, várhatóan csak a gázolaj ára változik, 2-3 forinttal csökkenhet, de nem lenne meglepetés, ha a pénteki 2 forintos csökkentés is figyelembe véve elmaradna a változtatás.

Heti üzemanyagárak: most a benzinen a sor

július 19, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a július 13 - július 17 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 5,3%-kal, a gázolaj ára 2,2%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,6%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 22-én, szerdán 5-7 forintos benzin és 2-3 forintos dízel árcsökkenést jelenthetnek be.

Heti üzemanyagárak: ellentétes ármozgások

július 12, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a július 6 - július 10 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 1,5%-kal drágult, a gázolaj ára 5,8%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 15-én, szerdán 0-2 forintos benzin áremelést jelenthetnek be, a dízel áránál 5-7 forintos csökkenés is bekövetkezhet.

Heti üzemanyagárak: a benzin ára nagyot emelkedhet

július 5, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a június 29 - július 3 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4%-kal drágult, a gázolaj ára csak 1,2%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 2%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 8-án, szerdán 6-9 forintos benzin áremelést jelenthetnek be, a dízel ára várhatóan nem változik.