Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

október 2015

Heti üzemanyagárak: fel vagy le?

október 25, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az október 19 - október 23-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 7,4%-kal, a gázolajé 3%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,7%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam alakulása a hét második felében csökkenésből növekedésbe, illetve gyengülésbe váltott az október 21-i, szerdai (péntekre érvényes) üzemanyagár-döntést követően. A fenti jelentős tendencia-váltás miatt a benzin ára +/-2 forint között változhat, a gázolajnál 0/+3 forint közötti változtatás lehetséges.

Heti üzemanyagárak: árcsökkentés várható

október 17, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az október 12 - október 16-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 5%-kal, a gázolajé 5,7%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,6%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve október 21-én, szerdán a benzin ára 4-6 forinttal csökkenhet, a dízel ára valószínűleg 3-4 forinttal mérséklődhet, mivel pénteken már 4 forinttal csökkent az ár.

Heti üzemanyagárak: nem várható változtatás

október 10, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az október 5 - október 9-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4,6%-kal, a gázolajé 3,4%-kal lett drágább. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve október 14-én, szerdán valószínűleg nem várható változtatás, figyelembe véve az október 9-i emelést.

Heti üzemanyagárak: a benzin ára 5 forinttal is csökkenhet

október 3, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a szeptember 28 - október 2-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4,4%-kal, a gázolajé 1,1%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban stagnált a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve október 7-én, szerdán, a benzin ára várhatóan 4-6 forinttal lesz olcsóbb, a dízel ára változatlan marad, esetleg 2 forinttal csökkenhet.