Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

február 2016

Heti üzemanyagárak: bizonytalan változások

február 28, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a február 22 - február 26-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,6%-kal lett olcsóbb, a gázolajé 0,9%-kal került kevesebbe. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,1 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára a erősen ingadozott, szerdától folyamatosan emelkedett. A heti átlagos piaci változások alapján egyik üzemanyagnál sem várható változás, de a hét utolsó két napján történt jelentősebb emelkedés miatt lehetséges, hogy a benzin ára akár 3-6 forinttal is emelkedhet. A gázolajnál nem, vagy csak minimális változtatás várható.

Heti üzemanyagárak: a dízel ára emelkedhet

február 20, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a február 15 - február 19-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,5%-kal lett drágább, a gázolajé 6,8%-kal került többe. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára a erősen ingadozott, szerdán erősebben emelkedett, majd csütörtökön és pénteken csökkent. A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél nem várható változtatás, a gázolajnál 4-5 forint körüli emelés várható.

Heti üzemanyagárak: kis csökkenés várható

február 14, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a február 8 - február 12-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 7,4%-kal lett olcsóbb, a gázolajé 2,3%-kal került kevesebbe. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,8 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára a hét első három napján csökkent, csütörtökön és pénteken emelkedett. A heti átlagos piaci változások alapján, a február 12-i 6 forintos benzin árcsökkentést is beszámítva, a benzinnél 2-3 forint körüli csökkentés várható, a gázolajnál szintén 2-3 forint körüli csökkentési lehetőséget mutatnak a számok. Mivel a hét utolsó két napján áremelkedés volt, ezért elképzelhető, hogy ezek a kisebb változtatások elmaradnak.

Lehetséges, de…

február 10, 2016 — gkienergia

Lehetséges, de nem valószínű, jutott eszembe a Rothschild bankház nemrég ismertté vált elemzésének, rövid tartalmi kivonatát olvasva. A tanulmány egyértelműen állást foglal a Paks II. beruházás célszerűsége és nemcsak biztos megtérülése, de hasznot hajtó képessége mellett is.

Heti üzemanyagárak: a benzin ára csökkenhet

február 6, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a február 1 - február 5-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 5,9%-kal lett olcsóbb, a gázolajé 3,3%-kal került többe. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 2,2 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin és a gázolaj ára a hét minden napján csökkent, kivéve csütörtökön. A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél 5 forint körüli csökkentés várható, a gázolajnál pedig nem várható változás a jövő hét szerdai árváltozáskor.