Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

április 2016

Heti üzemanyagárak: továbbra is fölfelé

április 30, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az április 25 - április 29-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4,7%-kal lett drágább, a gázolajé 5,3%-kal emelkedett meg. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,2 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első napján csökkent, a többi napokon emelkedett. A gázolaj ára a hét első és utolsó napján csökkent, majd a többi napokon emelkedett. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzin ára várhatóan 0-3 forinttal, míg a dízel ára 2-4 forinttal is nőhet, figyelembe véve az április 29-i 2-2 forintos emelést.

Heti üzemanyagárak: a dízel ára tovább emelkedhet

április 23, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az április 18 - április 22-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,1%-kal lett olcsóbb, a gázolajé 4,4%-kal ugrott meg. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,2 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első napján csökkent, a többi napokon stagnált és emelkedett. A gázolaj ára a hét folyamán minden nap nőtt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 4-5 forinttal is nőhet.

Heti üzemanyagárak: a dízel ára emelkedhet

április 17, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az április 11 - április 15-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 1,9%-kal lett drágább, a gázolajé 12,5%-kal ugrott meg. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,2 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első négy napján stagnált, majd pénteken 4% felett csökkent. A gázolaj ára hétfőn és kedden folytatta az emelkedést, majd a hét többi napján alig változott. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április 15-i, pénteki 3 forintos benzin és a 4 forintos dízel áremelést is figyelembe véve - a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 5-6 forinttal is nőhet. Az olajtermelő országok hétvégi, dohai konferenciájának kimenetele erősen módosíthatja az áralakulást. 

Heti üzemanyagárak: áremelkedés lehetséges

április 11, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az április 4 - április 8-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,6%-kal lett drágább, a gázolajé 4,1%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,0 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első négy napján kicsit csökkent, majd pénteken 5% felett emelkedett. A gázolaj ára hétfőn 5%-kal csökkent, majd a hét közepére kissé megemelkedett. A pénteki napon 6% feletti áremelkedés történt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április 8-i, pénteki 2 forintos benzin és a 3 forintos dízel árcsökkentést is figyelembe véve - a benzin ára 0-2 forint között emelkedhet, míg a dízel ára 3-5 forinttal nőhet.

Heti üzemanyagárak: csak a dízel ára csökken

április 4, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a március 28 - április 1-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 3,4%-kal lett drágább, a gázolajé 5,8%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,7 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első felében dinamikusan emelkedett a második felében lassan csökkent. A gázolaj ára a héten egy nap kivételével csökkent. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április 1-i, pénteki 3 forintos benzin áremelést és a 2 forintos dízel árcsökkentést is figyelembe véve - a benzin ára várhatóan nem változik, a dízel ára 2-3 forinttal csökkenhet.