Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

május 2016

Heti üzemanyagárak: a dízel ára kicsit változhat

május 29, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 23 - május 27-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 0,2%-kal lett olcsóbb, a gázolaj ára 2,2%-kal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,6 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. A különböző  üzemanyagpiacokon a benzin ára nem azonosan alakult, a gázolaj árváltozása egységesebb volt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél nem várható változtatás, a gázolajnál 0-2 forint közötti áremelés lehetséges, figyelembe véve a pénteki, május 27-i 2 forintos benzin áremelést.

Heti üzemanyagárak: még egy kevés emelés lehetséges

május 22, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 16 - május 20-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 5,5%-kal lett drágább, a gázolaj ára 7,5%-kal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,2 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára nem azonosan alakult, a gázolaj árváltozása egységesebb volt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzinnél 0-3, a gázolajnál 2-4 forint körüli áremelés lehetséges, figyelembe véve a pénteki, május 20-i áremelést.

Heti üzemanyagárak: most áremelkedés

május 15, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a május 9 - május 13-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 2,0%-kal lett drágább, a gázolaj ára 2,2%-kal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,7 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára eléggé eltérően alakult, a gázolaj árváltozása egységesebb volt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján az üzemanyagoknál 2-4 forint körüli áremelés lehetséges. 

Heti üzemanyagárak: most egy kis csökkenés

május 8, 2016 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az május 2 - május 6-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 2,2%-kal lett olcsóbb, a gázolaj ára 2,1%-kal csökkent. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,7 százalékkal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első kereskedési napján nagyot csökkent, a többi napokon stagált. kicsit ingadozott . A gázolaj ára a benzin árához hasonlóan változott. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján az üzemanyagoknál 2-3 forintos árcsökkentés lehetséges.