Cégünk

A GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft-t 2002-ben hozta létre a GKI Gazdaságkutató Zrt., amely azóta is cégünk többségi tulajdonosa és egyben szakmai partnere. A GKI Energiakutató tulajdonosa még két, a cégnél dolgozó, és egy külső magánszemély.

Cégünk küldetése a gazdasági és energetikai döntések szintetizálása; az energia szektor gazdálkodásában és fejlesztésében erősíteni a gazdasági racionalitást, a gazdaságfejlesztésben pedig számolni a szigorodó energiahatékonysági, környezeti és ellátás-biztonsági követelményekkel.

A GKI Energiakutató rendszeres jelentéseivel, előrejelzéseivel segíti az energiaszektor fejlesztését és racionális működtetését, az energiaszektor és a gazdaság egészének harmonikus egymásra épülését.

Tevékenységi körünk:

  • Az energiaszektor egészére - termelés, forgalmazás, elosztás, fogyasztás - vonatkozó kutatások, elemzések készítése;
  • az energiaszektor gazdasági kérdéseire vonatkozó tanulmányok írása és erre vonatkozó tanácsadás;
  • az energiaszektorra és az energia felhasználásra specializált vállalati felmérések készítése;
  • a világpiaci, a regionális keresleti és kínálati viszonyokat módszeresen közreadó, a meghatározó energiahordozók áraira vonatkozó anyagok, előrejelzések összeállítása.

A GKI Energiakutató a szektor szereplőinek igényéhez valamint az energiaipar (kőolaj, földgáz, üzemanyagok, villamos energia, megújuló energia) történéseihez igazodva folyamatosan változtatja és bővíti tanulmányainak kínálatát.