origo.hu

Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO
Frissítve: 1 év 14 hét

A taxisok miatt kellett a minipénztárgép

2016, október 14 - 08:41
Novembertől érhető el a hordozható Cashcube Mini pénztárgép. A Nemzetgazdasági Minisztérium 50 ezer forint támogatást ad azoknak, akik határidőre megvásárolják.
Kategóriák: Gazdaság

Kevés alma termett

2016, október 14 - 07:03
Az átlagosnál több lesz az ipari alma, nagyon alacsonyak a felvásárlási árak. Az elmúlt évtizedekben jócskán visszaesett a hazai almafogyasztás is.
Kategóriák: Gazdaság

Drágult a gázolaj

2016, október 14 - 05:41
A benzin ára most nem változott.
Kategóriák: Gazdaság

Egyre szegényebbek a világ milliárdosai

2016, október 13 - 16:26
Zsugorodott tavaly a világ milliárdosainak vagyona, noha Ázsia minden harmadik nap szül egy új milliárdost - derül ki a svájci UBS bank és a PwC tanácsadó cég tanulmányából.
Kategóriák: Gazdaság

Indul Kecskemét legnagyobb felsőoktatási projektje

2016, október 13 - 14:55
A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. közzétette a Pallasz Athéné Egyetem campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési felhívását - közölte az egyetem. Az 5,5 hektáros fejlesztési terület átadása, a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, 2017. januárjában várható.
Kategóriák: Gazdaság

A lakás megvan, de jön a felújítás? – Gazdálkodj okosan a hiteleddel!

2016, október 13 - 14:55
Használt lakás vásárlása esetén kis eséllyel költözünk be az új otthonba anélkül, hogy ne költenénk a felújítására. Pár százezer forinttól milliós nagyságrendig is elmehet az elvégzendő munkálatok költsége attól függően, mit kell kicserélni, újra burkolni, kifesteni. Ha a vásárláshoz és a felújításhoz is hitelre van szükséged, mutatjuk a legegyszerűbb megoldást, amellyel időt, pénzt és fáradtságot is spórolhatsz!
Kategóriák: Gazdaság

A britek kilépésével Magyarország is kevesebb uniós forráshoz jut

2016, október 13 - 14:10
A kormány az európai uniós forrásoknál a visszatérítendő támogatási formák felhasználását erősíti, és arra is törekszik, hogy csak piacképes elképzelések, cégek kapjanak támogatást - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára a Figyelő Top200 konferencián.
Kategóriák: Gazdaság

A közbeszerzésekben főleg alvállalkozókkal trükköznek

2016, október 13 - 13:47
Az első kilenc hónapban több mint 170 ellenőrzést indított a Közbeszerzési Hatóság a közbeszerzési eljárásokban megkötött és teljesített, vagy még folyamatban lévő szerződések módosításaival kapcsolatban. 
Kategóriák: Gazdaság

Itt az Aldi nagy bejelentése

2016, október 13 - 11:38
További 50-60 boltot és egy új logisztikai központot építene nálunk az Aldi. Székács Tibor, a magyar leányvállalat ügyvezetője azt mondta, jövőre már a Hofer-csoport vezérigazgatója lesz.
Kategóriák: Gazdaság

Korábban kaphatjuk a közüzemi számlákat

2016, október 13 - 09:56
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke felszólította a földgáz-, valamint a villamosenergia-szolgáltatókat, hogy vizsgálják felül számlaküldési gyakorlatukat, és ha szükséges, módosítsák. A beérkezett panaszokból azt látszik, hogy a fogyasztók sokszor úgy kapják meg a számlákat, hogy alig van pár napjuk a kézhezvételtől a befizetésig.
Kategóriák: Gazdaság

25 százalékkal is többet érhet lakása

2016, október 13 - 09:23
Tovább folytatódott az áremelkedés az ingatlanpiacon: az új lakásoknál 14 százalékos árnövekedés volt, a kínálat 30 százalékkal bővült. A használtaknál 33 százalékkal emelkedtek az árak, a telkekért pedig 5 százalékkal kérnek többet – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből, amely több mint 70 ezer hirdetés adatai alapján vetette össze a jelenlegi árakat az egy, illetve két évvel ezelőtti átlagokkal.
Kategóriák: Gazdaság

Szeretjük a pálinkát

2016, október 13 - 07:51
Csaknem duplaannyit főzettek belőle idén, mint tavaly. Január eleje és június vége között 1,8 millió liter ötvenfokos pálinkának megfelelő mennyiségű párlatot adtak ki az ország szeszfőzdéi. 
Kategóriák: Gazdaság

Ha dízeles, péntek előtt tankoljon

2016, október 12 - 14:50
Emeli 2 forinttal a gázolaj literenkénti árát pénteken a Mol, a benzin ára most nem változik.
Kategóriák: Gazdaság

Nem akarnak 60 éves korig dolgozni a fiatalok

2016, október 12 - 14:26
A mai fiatalok szüleiknél 10 évvel korábban kezdik el az öngondoskodást – derül ki a az NRC Marketingkutató és Tanácsadó kutatásából, amelyet a cég a Groupama Biztosító megbízásából készített.
Kategóriák: Gazdaság

Jövőre már épül a Török Áramlat

2016, október 12 - 14:15
Jövőre kezdődik a Török Áramlat gázvezeték építése, és a tervek szerint a munkával 2019-ben végeznek is - jelentette be Alekszandr Novak orosz energiaügyi miniszter.
Kategóriák: Gazdaság

Étrend-kiegészítő miatt bírságolt a Versenyhivatal

2016, október 12 - 11:34
Több millió forintra bírságolták a Propharmatech Kft.-t a fogyasztók megtévesztése miatt. A cég DIA B nevű termékét tiltott gyógyító hatásokkal, jogsértően reklámozta.
Kategóriák: Gazdaság

Az ügyvezetés a megoldás a családi cég generációváltása során?

2016, október 12 - 10:14
A Barkassy Grünfeld Ügyvédi iroda szakértői korábbi írásaikban a családi vállalkozások generációváltása témakörében a vállalkozás és a család integritásának biztosítását taglalták, azaz azt, hogy miként tartható családi kézben a vállalkozás. Sokszor figyelhető meg azonban, hogy valamely családi vállalkozás esetében nincsen olyan közeli, vagy akár távolabbi hozzátartozó az alapító generáció látókörében, aki alkalmas volna a gazdálkodó szervezet átvételére vagy egyáltalán szándék mutatkozik részéről a vállalkozás továbbvitelére. Ilyen esetben a tulajdonosoknak tervet kell készíteniük a vállalkozás harmadik, természetes, vagy jogi személy részére történő értékesítésére – hangsúlyozta dr. Korim Balázs.
Kategóriák: Gazdaság

A háztartások kezében van az államadósság ötöde

2016, október 12 - 10:12
A magyar államadósság ötöde a lakosság kezében van, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően magas arány - mondta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.
Kategóriák: Gazdaság

Nagyot ugrott augusztusban az ipar

2016, október 12 - 10:07
Augusztusban az ipari termelés volumene 11,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, ami kéthavi csökkenés után tavaly március óta a legnagyobb növekedés. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,5 százalékkal nőtt, erősítette meg a múlt héten kiadott előzetes számokat második becslésében a KSH. A nemzetgazdasági tárca kiemelte, hogy az augusztusi növekedéssel így az első nyolc hónapban 2,3 százalékos bővülést mértek az iparban.
Kategóriák: Gazdaság

Ki hordja a nadrágot egy családi vállalkozásban?

2016, október 12 - 10:07
Egyértelmű a döntési helyzet, ha egy vezető áll a cég élén, ám mi történik, amikor már családtagok között kell eldönteni, milyen lépést tegyenek meg az üzlet menetében? Hogyan lehet összeegyeztetni a vacsoraasztalt a tárgyalóasztallal? 
Kategóriák: Gazdaság