Energia, de milyen forrásból?

Számos értekezés született már arról, hogy a Föld energia készletei kifogynak, illetve hogy a pazarló életvitelünknek köszönhetően micsoda károkat okozunk az életkörnyezetünkben. Ezen hatások kiküszöbölés érdekében, érdemes megfontolni, hogy milyen alternatív energiát tudunk, akár a saját otthonunkban is előállítani, hogy óvjuk környezetünket. Számos lehetőség kínálkozik már szerencsére, hiszen mindenkit foglalkoztat ez a kérdéskör, egyfelől a környezet megóvás miatt, másfelől, hogy egyéb alternatív megoldások kis befektetéssel, rövid időn belül megtérülnek. A szomszédomat mind a két felvetett kérdéskör érdekelte ezért, úgy döntött, hogy napelemet fog felszereltetni a házának tetejére. Természetesen első körben körbe járta a témát, mivel nem akart csak úgy ajánlatot kérni egy cégtől sem, hogy nincs tisztában azon feltételekkel, melyeket ki lehet hozni a háza adta lehetőségekből. Utána járt, hogy milyen kW- teljesítmény lenne elég, hogy rövid időn belül meg is térüljön a befektetése.
Amikor minden hasznos információ tudatában volt, már nem is volt más dolga, mint, hogy egy kivitelezőt keressen, aki leszállítja és felszereli a rendszert.
Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően számos céget megkeresett, és árajánlatot kért tőlük, ám egyik sem tudta azt nyújtani amit a szomszédom keresett. Nagyon kiforrott volt a gondolkodása azügyben, hogy a cég mit nyújtson számára. Szerette volna, hogy minden körülmények nélkül, a cég is árajánlatot tesz és ötlettel szolgál, hogy milyen kW- teljesítményű napelem rendszer felel meg majd az ő és családja igényeinek, melyet gond nélkül fel tudnak szerelni. Egyfajta önmegerősítést is várt a cégektől, hogy ő amit elképzelt az helyes, és kivitelezhető. Szerencsére talált egy remek céget, ahol minden – a céggel szemben támasztott feltétel- teljesül.

napelem rendszerek árak ennél a cégnél nagyon kedvezőek volt. Mindezt már a szomszédom akkor mesélte el, amikor kiválasztotta a céget, hogy nem csak nagy szakértelemmel bírnak, de olyan árajánlat érkezett tőlünk, mint egyik cégtől sem.

Így a cég a napelem rendszerek árak kategóriában fölényesen nyert a szomszédomnál. Ami pedig a másik pozitív visszacsatolás, hogy a megadott négyzetméterek után, a cég is azt a kW teljesítményű napelemmel számolt, mint a szomszédom eltervezett, és kinézett magának. Ennél még mi lehetett volna meggyőzőbb számára, tettem fel a kérdést, de még ezt is tudta a cég überelni, amit el is mesélt nekem a szomszédom. Nem más is hozzájárult ahhoz, hogy a szomszédom ennél a cégnél tette le a voksát, az nem más volt, minthogy olyan remek, elégedett beszámolókat olvashatott a cég honlapján. Az ország különböző területeiről érkezett beszámolókat publikálta a cég, melyek mindegyike nagy megelégedettséggel beszélt, írt a cégről. Az is megerősítés volt, hogy nem csak egyfajta napelemről írtak, hanem ott is különböztek a megrendelt fajták. Úgyhogy szomszédomat minden felsorolt elem meggyőzte, és tudta, hogy ez lesz az a cég, aki az ő házára is felszereli a napelemrendszert. Nem is késlekedett megrendelte. A szállításban és felszerelés időpontjában, előzetes egyeztetést követően egyeztek meg, a cég nagyon alkalmazkodóképes volt a szomszédomék időbeosztásához, így az előzetesen megbeszéltekhez híven pontosan megérkeztek a szerelők. Nagyon összeszokott csapatként működtek, és igyekeztek a munkát a lehető leggyorsabban befejezni. Precízek és szakszerűek voltak mindvégig, a szomszédom azóta is nagyon büszke magára, hogy egy ilyen remek céget talált, és azóta minden barátjának, és szomszédunknak ajánlja őket.