Csőtörés volt az új otthonunkban

Az új otthonunk kiválasztásakor a férjemmel különös figyelmet szenteltünk annak, hogy az minél energiahatékonyabb legyen. Mivel a férjem a munkája révén eléggé jártas az energiakutatásban, ezért tisztában van azzal, hogy mekkora hatással lehetünk mind a környezetünkre, mind a pénztárcánkra, ha például megújuló energiaforrásokból látjuk el az otthonunkat árammal. Néhány hónapja hivatalosan is beköltöztünk az új házba, és egészen eddig tökéletesen elégedettek voltunk. A gyerekek imádják a tágas kertet, az én kedvencem pedig a gyönyörű, világos konyha, ahol tényleg öröm a főzés. Éppen a múltkor mondtam a férjemnek, hogy szerencsésnek érezhetjük magunkat, amiért sikerült megvalósítani az álmaink otthonát.

A hétvégén azonban egy előre nem látott probléma ütötte fel a fejét, amit mindjárt el is mesélek, ugyanis tanulságként szolgálhat bárki számára. Éppen a konyhában főzőcskéztem, mint ahogy azt általában szombatonként tenni szoktam, amikor is arra lettem figyelmes, hogy valami nincs rendben a csappal: a víznyomás elkezdett csökkenni, és éreztem, hogy komolyabb lehet a baj annál, mintsem hogy figyelmen kívül hagyjam. Szóltam is gyorsan a férjemnek, hogy valami nem okés, aki pedig rögtön csőtörésre gyanakodott. Én először nem akartam hinni neki, ugyanis semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy egy szerelő kijöjjön, és szétverje a vadiúj házunk falait. A férjem azonban megnyugtatott: elmesélte, hogy múltkor a munkahelyén nagyon jó tapasztalatuk volt a https://vizszereles.net oldal mögött álló szakemberekkel, akiket éppen egy hasonló ügy miatt hívtak ki. Még most sem hittem neki, így azzal próbáltam védekezni, hogy ma szombat van, ezért úgysem jönnének ki megnézni. A férjem azonban ezt is megcáfolta. Elmondta, hogy a https://vizszereles.net-től bármelyik napon kijönnek akár 1-2 órán belül, ha súlyosnak tűnik a helyzet. Arról is biztosított, hogy a fal nem lesz teljesen lebontva, hiszen ők olyan modern technológiával dolgoznak, amely lehetővé teszi a probléma helyének meghatározását. Ennek köszönhetően pedig csak akkora rész kerül lebontásra, amekkora feltétlenül szükséges a javítás szempontjából. Ez már egy kicsit megnyugtatott, és ekkorra kezdtem én is belátni, hogy nem érdemes tovább halogatnunk a dolgot. Ezt csak megerősítette bennem az, amit a weboldalukon láttam: a https://vizszereles.net-en ugyanis szintén azt írják, hogy a csőtörést nem szabad ignorálni. Minél hamarabb kérünk szakértői segítséget az elhárításhoz, annál kevesebb kár fog keletkezni. Az oldalt böngészve az is feltűnt, hogy ezek a szakemberek 30 év tapasztalattal rendelkeznek, valamint hogy garanciát is vállalnak a minőségi munkavégzésükre.

Ezek után már bennem sem maradt több kétség, így a férjem hamarosan fel is hívta őket. Nagyon készségesek voltak, és megígérték, hogy nemsokára itt lesznek. A https://vizszereles.net weboldalon az áll, hogy Budapesten és Pest megyén belül mindenhová kimennek 1-2 óra alatt, úgyhogy nagyon kíváncsi voltam, hogy a mi kisvárosunkba is ugyanúgy ideérnek-e. Hát ideértek, és amikor megkezdték a munkát, hamar kiderült, hogy valóban csőtöréssel álltunk szemben. Szerencsénk volt, hogy idejében észrevettük, mielőtt még elkezdett volna felázni a padló vagy nedvesedni a fal.

Érdekes volt megfigyelni, ahogy a csőkamera segítségével feltérképezik a rendszerünket, a probléma forrása után kutatva. Nem is tartott sokáig, mire ráleltek és megállapították, hogy egy rosszul felszerelt illesztés okozhatta a gondot. A javítás eltartott egy darabig, de ennek örültem is, hiszen nem igazán bízok az olyan vízszerelőkben, akik 10-15 perc alatt végeznek el egy munkát, mivel az pont annyit is ér.

Hálás vagyok a vízszerelőknek a szakszerű eljárásért, na meg persze a férjemnek is, amiért tudta, kikre kell bízni a feladatot. Külön örülök annak, hogy hagytam magam meggyőzni, és idejében hívtuk őket segítségül.