Hőszivattyús rendszerekkel a környezetbarát fűtésért

Az energiaárak folyamatos emelkedése és a környezetbarát megoldások keresése új utakat nyit az emberek számára. Hogy közelebb élhessenek a természethez, hogy pénzt takarítsanak meg, hogy ne szennyezzék tovább a bolygót. Ez megnyilvánulhat olyan hétköznapi dolgokban, mint a szelektív hulladékgyűjtés vagy a műanyagmentes élet. De olyan dolgokban is, mint például a korszerű energiatermelő megoldások. Egyre több napelemet látunk az épületek tetején, ezzel nem csak a környezetet védjük, hanem a számláinkat is csökkentjük. És egyre több helyen jelennek meg a hőszivattyúk, melyek korszerű, környezetbarát fűtést és hűtést tesznek lehetővé. De hogy mi is az a hőszivattyú?

A Klímaglobál Kft. szakemberei már sokszor hallották ezt a kérdést, mint ahogy azt is, hogy milyen hőszivattyút érdemes beszereltetniük. Nos, a válasz a Panasonic hőszivattyúk: ismert márka, kiváló minőség. De ne szaladjunk ennyire előre.

A hőszivattyús rendszert a jövő fűtési rendszerének tartják, hisz a környezet energiáját használja fel fűtésre, hűtésre, melegvíz-előállítására. A korlátlan, mindig rendelkezésre álló, igazi zöld energiát. Egy speciális gázzal működnek, ami összenyomva és elpárologtatva szállítja a hőt úgy, hogy kivonja az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből és a magasabb hőmérsékletű helyre szállítja. Alapvetően háromféle hőszivattyút különböztetünk meg attól függően, hogy honnan nyerik ki a hőt. A hő forrása pedig lehet a levegő, a víz vagy a geotermikus energia. Magyarországon több mint kilencven százalékban levegő-víz típusú hőszivattyút használnak, ezeket a legegyszerűbb telepíteni. Hatékonyak, környezetbarátak és ezért választják sokan ezt. Sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis, milyen hőszivattyút válasszunk? A Panasonic hőszivattyúk: ismert márka, kiváló minőség jó választás a prémium minőséget és megbízhatóságot keresőknek. A hőszivattyúknak sok típusuk van, alapvetően itt is két részre oszlanak, az egyik a monoblokkos, a másik az osztott szivattyú. A különbség abban van, hogy a monoblokkos esetén egy kültéri egység van, itt kering a víz. Az osztott esetében, amit a Klímaglobál Kft. szakemberei is javasolnak pedig van egy kültéri és van egy beltéri egység. A monoblokkosnál figyelni kell a vízvezetékekre télen, hogy ne fagyjanak el, az osztottnál nem áll fenn ez a kockázat.

A hőszivattyús rendszerek kiépítésének ára sok mindentől függ, egyrészt a teljesítménytől, másrészt pedig a típustól. Aki geotermikus energiából szeretné kinyerni a hőt, az készüljön fel arra, hogy bányászati engedélyt kell szereznie a fúráshoz, valamint arra is, hogy a költségek igen megugranak. Ezért is választják a legtöbben a levegő-víz típusú hőszivattyút. Ennek az ára új építésű ingatlan esetén 2-3 éven belül, míg a már meglévő rendszer átépítve maximum tíz éven belül megtérül.

Bár az egyszeri beruházási költség magas, a szakemberek határozottan javasolják, hogy a legjobb minőséget válasszuk. Panasonic hőszivattyúk: ismert márka, kiváló minőség, a Klímaglobál Kft. szakemberei e mellett tették le a voksukat. Hogy miért?

Mert a Panasonic hőszivattyúi magas színvonalúak, megbízhatók és kiváló teljesítményt nyújtanak. A márka japán, a vállalat már több mint százéves múltra tekint vissza. A hőszivattyúk között vannak osztott és monoblokkos verziók is, de az biztos, hogy bármelyiket is válasszuk, a Panasonic neve garancia a minőségre.