Az energiához értek, a marketinghez nem

Az energiakutatás egy meglehetősen érdekes és összetett terület. Nem sokan választjuk ezt a szakmát, ugyanis nehézsége mellett még sokak szerint unalmas is.
Ugyan én nem az unatkozók táborát erősítem, de amikor elkezdtem először belelátni az energiakutatás rejtélyeibe, azt hittem, hogy nincs még egy ilyen összetett terület, mint ez. Hát, tévedtem!

Marketing: összetettebb, mint gondolnád

A terület, ami ráébresztett, hogy nem csak az én munkám bonyolult, az a marketing volt. Igen, meglepő, hogy emiatt jött a felismerés, de tényleg ledöbbentem, amikor elkísértem a feleségemet a Keresőben Első csapatával folytatott megbeszélésre.

Az tény, hogy sosem voltam vállalkozó szellemű – ellentétben a kedvesemmel -, így azt hittem, hogy a marketing annyi, hogy feladunk az újságban egy 2 soros hirdetést vagy kiteszünk a városban pár plakátot.
Hát, a 21. században ez már közel sem elegednő, sőt, nem is igazán lehet marketingnek nevezni az ilyet.

A Keresőben Első egy profi cég, akik elsősorban online marketinggel foglalkoznak, mi ezen belül is a keresőoptimalizálás kapcsán kerestük meg őket.

A feleségem egy ruházati webshopot üzemeltet, és már nem jutott előrébb abban, hogy új vásárlókat szerezzen, pedig növekedni, fejlődni szeretett volna.
Emiatt keveredett legelőször a https://keresobenelso.hu/keresooptimalizalas.html oldalra, mint utólag kiderült, nem is véletlenül dobta fel neki ezt a kereső.

A keresőoptimalizálás elengedhetetlen a növekedéshez

Mint ahogyan sejthetitek, a keresőoptimalizálás – vagyis a megbeszélésünk fő témája – számomra egy ismeretlen fogalom volt. Szerencse, hogy a profi szakember, akivel leültünk, annyira átfogóan és közérthető módon mesélt róla, hogy a végére már én is képbe kerültem.

A keresőoptimalizálás a marketing egyik területe, melynek lényege, hogy különböző eszközökkel minél előrébb kerüljön egy adott weboldal a Google találati listáján.
Mivel a modern kor embere már mindent az internetet keres, így ezen áll vagy bukik, hogy mennyi látogató (és ezáltal vásárló) érkezik a honlapunkra. Aki nincs benne az első 3-ban, annak esélye sincs, de a vásárlók többsége már az első találatnál megáll.

A Keresőben Első hangzatos nevéből fakadóan pontosan ezt hivatott elérni az ügyfelei számára: a honlapjuk a találati lista első helyén fog megjelenni a számukra releváns keresések esetén.

A kiemelkedő helyezésnek köszönhetően folyamatosan organikus forgalom lesz az adott honlapon, és nem kell szűkölködni a vásárlókban.

Az együttműködés forgalomnövekedést hoz

Természetesen a Google első helyére bekerülni egyáltalán nem könnyű.Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, első körben végezni kell egy témakutatást és konkurenciaelemzést is. Ezeknek során összegyűjtenek minimum 1000 olyan kulcsszót, ami kapcsolódik a mi vállalkozásunkhoz. Továbbá azt is megnézik, hogy a konkurencia egyes kulcsszavakra keresve hanyadik helyen áll, és, hogy hogyan érte el azt a helyezést.

Ha ezzel megvannak, nincs még vége a folyamatnak, hiszen ellenőrizni kell a saját weboldalunkat is. Ez az ellenőrzés SEO szempontok alapján történik, és ha kell, akkor átalakítják velünk közösen az oldalt, hogy a Google számára szimpatikusabb lehessen.
Amennyiben még nincsen saját weblapunk, természetesen ők is tudnak nekünk készíteni egyet.

A munka valódi része csak ezek után fog még kezdődni!
Most már tetszik a weboldal a Google-nek, tudjuk, mire keresnek az emberek, már csak össze kell hozni a kettőt.
Itt keződődik a linképítés folyamata.

A linképítésre azért van szükség, mert a Google nem csak az adott weblap tartalma alapján dönti el, ki kerül az első helyre, hanem aszerint is, hogy hány egyéb helyen találja meg az interneten az olyan linkeket, amelyek a mi weblapunkra mutatnak.
A Google úgy gondolja, hogyha minél több helyen megtalálható a linkünk, az annak köszönhető, hogy a mi oldalunk igazán sok ember számára hasznos, hiszen véletlenül biztosan nem osztanák meg.

Természetesen most csak nagyvonalakban vázoltam a folyamatot, de már ezek alapján is el tudod képzelni, mennyire bonyolult lehet, hogya minden több hónapos munkát igényel összességében.

Új korszak a Keresőben Elsővel

A megbeszélés végére én teljesen el voltam ájulva a sok új infótól, amit hallottam.
A feleségem persze már jobban képben volt, de még ő is dobott egy hátast.

A szakértelmükkel lenyűgöztek minket, így megbeszéltük, hogy neki is látunk az együttműködésnek.

Utólag már nem véletlen, hogy miért a https://keresobenelso.hu/keresooptimalizalas.html linkre bukkant rá a kedvesem, amikor marketing témában kutakodott…

Remélem a feleségemnek mihamarabb fellendül ezáltal a vállalkozása, én viszont maradok az energiakutatásnál… ahhoz legalább értek!