Egy fogorvossal kapcsolatos pozitív tapasztalat

A másodunokatestvérem kint lakik Ausztriában, pontosabban Salzburgban, az osztrák párjával. Amikor hazalátogattak, akkor a házuk felújítása volt a feladat, elsősorban az áramellátást kellett megoldani, mert bérbe szeretnék adni. Ki kellett cserélni a vezetékeket, korszerűsíteni kellett és még megújuló energia bevetésén is gondolkoztak. Tapasztalataik alapján jutottak erre a döntésre, mert az ausztriai otthonuk is egy „környezetbarát” otthon és úgy gondolták ez vonzóbbá teheti az ingatlant.

Legutóbbi látogatásuk alkalmával kértek időpontot Juliannak – az unokatestvérem barátjának – fogorvoshoz. Szüksége volt egy implantátumra, ami Ausztriában a többszörösébe kerül, mint itthon. De tényleg, sokkal magasabb az ára.

Az időpontot online le tudták foglalni, még azelőtt mielőtt hazautaztak volna, így megérkezésük másnapján el is mentek és elvégezték a beavatkozást.

Gondoltam kíváncsiskodom egy kicsit, mert sosem lehet tudni, nekem lesz-e valaha szükségem ilyenre, hogy hogy hívják a fogorvost. Julian csak annyit írt, hogy: „buzogány”.

Kiderült, hogy a fogorvost dr. Buzogány Zoltánnak hívják, aki egy második kerületi fogászati magánrendelőben dolgozik, a Kacsa utca 5. szám alatt.

Azért őt választották, mert a rendelő honlapján található bemutatkozásából kiderült, hogy a különböző fogpótlások és fogimplantátumok a fő szakterületei. Az implantátum beültetése pedig mégiscsak egy műtét, úgyhogy kiemelten fontosnak tartották a kiemelkedő szakértelmet a választás során.

Ami pluszpont volt Buzogány doktor mellett, hogy külföldi vendégek is felkeresik, és több egyéb nyelv közül, németül is lehet vele kommunikálni, így a teljes körű tájékoztatásról sem kellett lemondani.

Ez azért volt jó, mert az unokatesómnak abban az időpontban az okmányirodában volt jelenése, és nem tudott volna tolmácsként részt venni. És így elájulni sem volt lehetősége.