Ágyásszegélyek és ágyáskeret mámorába merülve

Az energiával való spórolás mindig kiemelt szempont volt nálunk, konkrét szabályokat fektettünk le. Az ablakunk előtt lombhullató fa van ültetve, nyáron a lombkoronája megvédi a lakást a felmelegedéstől, télen viszont, mivel lehullanak a levelek, beengedi a napfényt. Szellőztetésnél figyelünk arra, hogy az ablakokat nem bukóra nyitjuk ki, hanem teljesen, így sokkal gyorsabban cserélődik a szobában a levegő, amit pluszban még kereszthuzattal is megtámogatunk, aminek köszönhetően pár perc alatt az egész ház szellőztetése megoldható. Ez fűtési szezonban kiemelten fontos. A házban mindenhol energiatakarékos izzókat használunk, és csak akkor kapcsolunk világítást, amikor valamelyikünk az adott helyiségben tartózkodik. Ügyelünk arra, hogy a töltőket mindig kihúzzuk, és kikapcsoljuk azokat az eszközöket, amik stand by állapotban áramot fogyasztanak.

A tudatos életvitel mellett nagy szerepet kapott mostanában nálam a kert gondozása. Hihetetlenül magával ragadtak a virágok, és mivel már itt a jó idő, süt a nap, így elhatároztam, hogy a kertem tele lesz gyönyörű pompázó virágokkal, és egy kisebb zöldségágyást is terveztem kialakítani. Ahhoz viszont, hogy el tudjam határolni egymástól az egyes területeket szükségem van ágyás kerítésre, így megkérdeztem barátnőmet, hogy hol vásárolta a kertjében található különféle ágyás kerítést. Reméltem, hogy helyben vette valakitől, mert nem szerettem volna nagy utat tenni ezért. Amikor mondta, hogy Szigetszentmiklóson vette egy gazdaboltban, akkor kicsit elszomorodtam, de ez nem tartott sokáig, mert kiderült, hogy a gazdabolt.hu weboldalon elérhetőek online is, ráadásul házhozszállításra is van lehetőség, így nem kell aggódni az utazás miatt.

Természetesen egyből beindult nálam az ágyás kerítés beszerző akció. A termékeket böngészve megdöbbentően tapasztaltam, hogy mennyi, de mennyi fajta ágyás szegélyt lehet kapni a webshopban. Ezek a szegélyek egyszerűen leszúrhatóak a földre, vagy más módon állíthatók fel, ráadásul az egyes elemek egymásba kapcsolhatóak, így csak annyit kell belőle vásárolni, amennyivel egymásba kapcsolva el tudjuk választani az egyes területeket egymástól. Nagyon praktikus és rugalmas megoldásokkal találkoztam!

Rájöttem, hogy a választás nem is annyira egyszerű, hiszen kapható bambusz ágyásszegély, valamint műanyagból is készítenek ágyásszegélyt, illetve díszített festett fém szegélyek közül is lehet választani. Ezen kívül pedig vannak olyan tekercsek, amelyek nem csak egyenes szegélyezésre alkalmasak, hanem íves szegélyezésre is. Ezek a tekercsek nagyon praktikusnak tűnnek, és egyszerűen az ásóval nyomvonalat képezve a földbe lehet őket állítani. Viszont az a helyzet, hogy nekem megragadt a tekintetem a díszített fém szegélyeken. Tudjátok, ezek olyan szegélyek, amik hasonlítanak egy kisebb, kovácsolt vaskerítésekhez, egyszerűen gyönyörűek, nagyon elegánssá teszik a virágágyást. Így természetesen végül díszes festett fém ágyásszegély mellé tettem le a voksomat, elegáns és klasszikus eleme lett a kertemnek.

Ahogy barátnőm mondta nekem, egyszerűen a weboldalon kosárba helyeztem az ágyas szegélyből annyi darabot, amennyi szükséges a virágágyáshoz és a zöldségágyáshoz. Ezután pedig az oldalon néhány adat megadását követően pillanatok alatt leadtam a megrendelést, az ágyásszegély pedig néhány napon belül a futárral megérkezett, és ma már a kertemet díszíti. Nagyon örültem annak, hogy ilyen gyorsan megtaláltam a kertemhez leginkább illő, nagyon jó minőségű ágyás kerítést, amit azóta több szomszéd is megcsodált. Most már tudom, hol fogok legközelebb is vásárolni, ha a kertembe lesz szükségem valamire.