Bőven marad energiánk dolgozni, ha náluk keresünk munkát

Jelenleg a világ egyik legfontosabb kérdése az, hogy miből fogunk a jövőben energiát nyerni. Mivel most már szinte minden az elektromosságon alapul, ezért elképzelhetetlen lenne fenntartani a korábbi életszínvonalunkat, ha nem tudnánk elektromos áramot előállítani. A probléma azonban egyre sürgetőbb, mivel a bolygónk készletei fogyóban vannak. Ennek megoldására már több próbálkozás is létezik, ám egyik sem teljesen kielégítő.

Ettől függetlenül szerintem a jövő továbbra is a megújuló energiaforrásokban van. Minden más csak tűzoltás. Hiszen nem számít, hogy milyen forradalmi új technológiát találunk ki, ha továbbra is fogyó nyersanyagokat kell használnunk az üzemeltetéséhez. Ezért úgy gondolom, hogy sokkal több pénzt kéne fektetni abba, hogy mindenkinek egyszerűen lehessen mondjuk napeleme. Hiszen jelenleg ez egy nagyon költséges beruházás, amire sok embernek nincsen megfelelő megtakarítása.

Én is tavaly néztem először szembe azzal, hogy valahonnan pénzt kell keresnem. Elkezdtem az egyetemet és Pestre költöztem, de csak abból tudtam élni, amit a szüleimtől kaptam. Ezért az interneten elkezdtem keresgélni diákmunka után és az első oldal, amit találtam, az a topiwork.hu volt. Hihetetlen, hogy a mai világban már nem kell bejárnunk különböző munkakereső irodákba ahhoz, hogy feltegyünk pár alap kérdést. A topiwork.hu azonban ennél sokkal többet nyújtott a könnyen kezelhető felületével.

Kezdjük azzal, hogy milyen egyszerű munkát találni rajta. Mikor fellépünk az oldalra, általában azt várnánk, hogy a cég idegesítő reklámokkal fog bombázni minket. A topiwork.hu oldalára azonban ez egyáltalán nem igaz. Nem szeretnének ilyen olcsó módokon pénzt kicsalni belőlünk. Helyette rögtön az oldal legfontosabb funkciója vár majd minket, ez pedig a diákmunka kereső.

Ezt a keresőt többféleképpen is lehet használni, attól függően, hogy milyen céllal érkeztünk az oldalra. Ha már tudjuk, hogy milyen munkát szeretnénk, akkor elég csak beírnunk a megnevezését. Én azonban még nem jártam ennyire előre az életem megtervezésében, úgyhogy a kategóriák rendszerét vettem igénybe. Ezen belül főbb címszavak alá vannak gyűjtve a különböző foglalkozások. Szerintem így sokkal könnyebb kitalálni azt, hogy mit szeretne az ember.

Mivel az egyetemen úgyis annyit kellett tanulnom, ezért inkább valami fizikai munkát kerestem. Megnyitottam az ehhez tartozó részleget és elkezdhettem böngészni a különböző munkák között. A topiwork.hu itt mutatta meg igazán azt, hogy miben rejlik az ereje, mivel nem kellett egy fáradt ügyintézőtől kérdezgetnünk a különböző munkák részleteit. A legfontosabb információk ugyanis rögtön fel voltak tüntetve a megnevezés mellett. Így hamar ki lehet szűrni azt, ami nem érdekel minket.

Több helyen pedig a bérezést is látni lehetett, ami végső soron a legfontosabb dolog, amit tudnunk kell az adott munkával kapcsolatban. Nagyon tetszett az, hogy ennyire átlátható az egész keresési folyamat és ennek köszönhetően nem kellett több pár percnél, mire találtam egy olyan munkát, ami érdekelt. Ekkor jött azonban a topiwork.hu legnagyobb próbája, mégpedig az, hogy milyen gyorsan válaszolnak nekünk a cégek.

Ezen a ponton lepődtem meg talán a legjobban, mivel pár napon belül már fel is kerestek. Röviden megkérdeztek tőlem pár alap dolgot és amikor látták, hogy megfelelő vagyok a munkához, azt mondták, hogy rögtön kezdhetek is. Nagyon örültem, hogy nem kellett több kört végigjárnom ehhez, és nemsokára nekikezdhettem a saját megélhetésem kialakításának. A topiwork.hu szolgáltatását mindenkinek ajánlom, aki hasonló cipőben jár, mint én.