Az embernek is szüksége van energiára, főleg vásárláskor

Az energiagazdálkodás nagyon érdekfeszítő területe a tudománynak és a technikának. Hogyan lehet előállítani? Hogyan lehet továbbítani? Tárolni? ez mind-mind olyan kérdés, ami zsenge tinédzserkorom óra izgat, és valószínűleg csak és kizárólag ennek köszönhetem, hogy most ezt tanulom az egyetemen. Óriási vágyam vált valóra, amikor felvettek, és Minden nappal igyekszem kiérdemelni a belém fektetett bizalmat. Azonban azzal, hogy egyetemre járok, fel kellett adni bizonyos dolgokat. Például a családi fészket, hogy csak az egyiket említsem, ugyanis Zala megyéből feljárni a Műszaki Egyetemre napi szinten kicsit megterhelő lenne. Így maradt először a kollégium, majd miután lett részmunkaidős állásom, az albérlet. Így viszont minden fillért meg kell fogni, ami az fizumból és az ösztöndíjamból marad, ebben viszont a akcioleso.hu/penny-akcios-ujsag az egyik legnagyobb segítség.

Annak ellenére, hogy már messze élek, minden nap tartom a kapcsolatot a családommal, különösen a nővéremmel. Vele gyerekkorunkban is nagyon szoros volt a kapcsolatunk, az öt éves korkülönbség ellenére is mindent meg tudtunk beszélni. Mondhatni, ő volt az én mentorom, én meg a buta kis húga, akit terelgetni kell. Mint minden testvéri kapcsolatban, nálunk is voltak olykor összezördülések, de kinél nem? Mindenesetre most, hogy fizikai távolság van köztünk, a lelki kötelék azért szoros maradt. Üzenetváltás, chatelés minden nap folyik köztünk, és elég gyakran fel is hívjuk egymást, ha már nekem sincs előadásom és ő s végzett a munkában. Nagyon sok segítséget tudott már nyújtani, főleg praktikus tanácsokban, háztartásvezetésben, és ilyesmiben. Na meg aztán ő döbbentett rá, hogy a akcioleso.hu/penny-akcios-ujsag oldalon online lehet akciós újságot nézegetni, nem kell azon görcsölni, hogy megint nem dobták be hozzánk.

Az ösztöndíjam és a kis részmunkaidős fizetésem nem éppen egy vagyon, a bérleti díjat és a rezsi rám eső részét azonban ki kell fizetni, tehát ami a “többire” marad, az egy kicsit szűkös. Ha vásárolni megyek, akkor legalább kétszer meg kell fontolnom, hogy mi az ami belefér, és mi az, amit majd később, vagy egy különleges alkalomkor engedhetek meg magamnak. Esetleg akkor, ha megnyerem a lottót. Na mindegy, a lényeg, hogy szorosan kell fognom a gyeplőt, különben felkopik az állam. Éppen ezért jönnének jól az akciós újságok, mert azokból ki tudnám figyelni, hogy éppen mi van jó áron, mi olcsóbb, és adott esetben akár előre is be tudnék belőlük raktározni. A nővéremmel is megosztottam ezt a gondomat, de természetesen, mint máskor is, most is gyakorlatilag kész megoldása volt. Lehet, hogy gyakorlatiasabb, vagy nincs annyira leterhelve agyilag, de azonnal olyasmire gondolt amire én nem: online formában is megtalálhatóak ezek az újságok. A akcioleso.hu/penny-akcios-ujsag oldalt is ő küldte nekem, példaként, hogy ha nincs ideje vagy alkalma hosszasan a reklámanyagot tanulmányozni, akkor ehhez szokott fordulni.

Mondanom se kell, nagyon örültem, amikor a akcioleso.hu/penny-akcios-ujsag oldalra mutató linket átküldte, mert itt a közelünkben van egy Penny, és szinte minden nap oda járok vásárolni. Mostantól viszont már előző nap meg fogom tudni nézni, hogy mik azok a dolgok, amik éppen akciósak, és ebből egyrészt a főzéshez is ötleteket tudok majd meríteni, másrészt, mint említettem, tudok majd előre raktározni, ínségesebb időkre. Aztán később, ha nyári szünet lesz, és tudok teljes munkaidőt is vállalni, akkor egy kicsit más lesz a helyzet, de egyelőre ebben a helyzetben vagyok, ebből kell kihoznom a legtöbbet.