Kézműves szappanokkal az energiaválság ellen

Napjainkban igen gyakran kerülnek előtérbe olyan komoly problémák, mint az energiaválság; ebből adódóan pedig természetesen az energiapolitika, energiakutatás témája is. Az emberek vitákba keverednek, sokan túlzásokba esnek mindkét oldalról: vannak, akiknek minden gondolatuk ekörül forog, és vannak, akik szerint nem annyira kell foglalkozni a problémával. A klímaválság problémájával szembenézve magam is sokszor gondolkozom azon, mit tehetnék Földünk védelme érdekében.

Így találtam rá a szappankészítésre, és a Pipere Porta honlapjára. Szerettem volna sajátkezűleg előállítani az otthonomban használt kozmetikai termékeket, ezzel csökkentve a bolti változatok gyártásával járó környezetszennyezést. Nagy lelkesedéssel vágtam bele, mert kézműveskedni mindig szerettem.

A Pipere Porta weboldalán szerencsére találtam hasznos blog bejegyzéseket, amelyek segítettek az első szappanom elkészítésében. Kezdetben a lehető legegyszerűbb módon csináltam a szappanokat, csak arra koncentrálva, hogy “működjenek”, később azonban egyre inkább szerettem volna díszíteni, illatosítani is őket. Újból keresgélni kezdtem tehát a weboldalon, és szerencsére illatokat és színezőket is találtam rajta. A színezők fül alatt többféle termék is elérhető volt: a mica porok, a glitteres színezők, és a kozmetikai színezők. A blog cikkek között magyarázatot is találtam azzal kapcsolatban, hogy mikor melyiket érdemes használni.

A szappanok mellett hasznos tippeket találtam gyertyák elkészítéséhez is. Ehhez szintén minden szükséges alapanyagot megtalálhatunk egy helyen: vásárolhatunk viaszt, kanócot, tégelyt, illatolajokat, és színezőket. A gyertyaszínezők két fajtája is elérhető, a szilád és a folyékony.

A honlapon oktatóvideók is vannak, melyekből könnyebben elsajátíthatjuk a különböző termékek készítésének folyamatát.

Nagyon megszerettem a szappankészítést és remélem, hogy a jövőben egyre többféle kozmetikai terméket fogok tudni önállóan előállítani.