Az energiaforrások jövője: a gázpalackok fenntarthatósága

Imádok nemzetközi tanulmányok szakos hallgatónak lenni, mert végre úgy érzem, olyan témákról tanulhatok, amelyek igazán fontosak számomra. Az egyik órámon kimondottan az európai energiapolitikával foglalkozunk, és ennek keretében esett szó a gázpalackok forgalmazását érintő legújabb jogszabályról. Ennek célja a feketekereskedelem kiiktatása, és a gázpalackok lehető legbiztonságosabb forgalmazásának biztosítása.

Sokat nézelődtem mostanában az interneten, hogy feltérképezzem, milyen legálisan rendelkezésünkre álló cégek érhetőek el ma Magyarországon. Ez azért fontos számomra – a természetes érdeklődésem mellett -, mert a szakdolgozatomban mindenképpen ki szeretnék térni erre, mint egyfajta esettanulmányra.

Az általam olvasottak alapján azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy a lehető legjobb szolgáltatást jelenleg a Gázpalackfutár.com nyújtja. Tökéletesen áttekinthető honlapjuknak köszönhetően, nagyon könnyen lehet tájékozódni a szolgáltatásaikról, termékeikről és a gázpalackok áráról is.

gázpalackok

Manapság egyre többen igyekeznek megválni a feleslegessé vált pb-gázpalackjaiktól, a fatüzelésű – és elektromos rendszerekre való áttérés elterjedésének köszönhetően. Ez azért okoz sokaknak problémát, mert a forgalmazók nem veszik vissza az üres palackokat. Bár ez a helyzet sokakat elidegeníthet az ilyen jellegű szolgáltatások igénybevételétől, mégis azt gondolom, hogy érdemes körbenéznünk azzal kapcsolatban, hogy mik a lehetőségeink, mert az olyan cégek, mint a gázpalackfutár.com, amellett hogy maximális biztonságot és pontosságot ígérnek a  gázcserét illetően, nagyon értékes és elérhető áron lévő szolgáltatásokat nyújtanak.

Ne felejtsük el, hogy a gázpalackok használatának még mindig számos előnyét ismerjük. Amellett, hogy egyszerűen csatlakoztatható, egy nagyon kényelmes és magas fűtőértékű energiahordozóról van szó. Egy kg pb gáz fűtőértéke 46 MJ-nak felel meg, ami kiváltképpen magasnak számít, és mivel szén-dioxid kibocsájtása ezzel együtt igen alacsony, a fenntarthatóság szempontjából is rendkívül előnyösnek számít.

Emellett az új, gázpalackok mozgóbolti értékesítésére vonatkozó törvény Magyarországon is jelentősen megnövelte az ezzel kapcsolatos biztonságot, így mostantól amikor megfizetjük egy gázpalack árát, vegyük figyelembe, hogy nemcsak magáért a palackért fizetünk, hanem azért a biztonságos és legális szolgáltatásért is, ami által hozzájutunk ezekhez a termékekhez.

Ennek tudatában érdemes meggondolni, hogy milyen forrásból szeretnénk biztosítani az energiaellátást. Úgy gondolom, hogy a gazpalackfutar.com szolgáltatásai még az árakat illetően is átlagon felül kedvező lehetőségeket biztosítanak. Az egyik standardnek szállító, 11.5 kg-s pb-gázpalackhoz például már mindössze hatezer forintos kiszállított bruttó áron hozzá lehet jutni, és még az olyan, sokkal specifikusabb rendeltetésű palackok is, mint a targonca –és motorikus gáz tartalmú palackok ára is csak 6800 Ft.  Emellett természetesen nemcsak pg-gázzal töltött palackok forgalmazásával foglalkoznak: termékeik között a teljesség igénye nélkül találhatóak még hélium, nitrogén és oxigén-palackok is.

Gázcseretelep raktárukból bármilyen mennyiségben vállalnak szállítást Budapesten, valamint a főváros 20 km-s körzetében.