Ha alkatrész kell a nyomtatóhoz az irodába, tudjuk hol kell venni!

Néha az ember nem is hinné, milyen kicsi a világ! Miután lediplomáztam biológusként, sikerült megszereznem életem első állását egy energiakutatással foglalkozó cégnél. És rögtön az első munkanapomon az egyik középiskolás évfolyamtársammal futottam a melóhelyen – ő 4 éves képzésre járt a gimiben, így már egy éve itt dolgozik, csak ő kémiát tanult.

Miután kiörömködtük magunkat, kiderült, hogy ő lesz a mentorom az első pár hónapban. Mint abszolút pályakezdő, az ügyes-bajos apróságok intézése az én dolgom lesz, de szerencsére emellett árnyékként követhetem Katát, hogy minél gyorsabban átlássam a rendszert. Igazából az ő asszisztense leszek, meg az irodáé.

Első körben megmutatta a teljes épületet, az összes irodát és a labort is, hogy hol mi folyik pontosan és hogy nagyjából tudjak tájékozódni, aztán rátértünk az „unalmas” napi teendőimre, hogy utána már az érdekes dolgokkal foglalkozhassunk.

Az én feladatom, hogy toner, tintapatron, papír, mindig mindegyik nyomtatóhoz legyen raktáron, mert a munka egy pillanatra sem állhat meg, és nem azért van szintenként több nyomtató, hogy a másik irodájába, vagy másik szintre kelljen rohangálni munka közben.

Szerencsére van egy bevált hely, a https://nyomtatoalkatresz.hu/toner weboldal, ahonnan minden szükséges dolgot meg tudok rendelni, így nem kell azon törnöm a fejem, hogy a kb. 6 márka sokféle nyomtatójához honnan szerzem be a megfelelő tonert vagy tintapatront.

Ebben a webáruházban tonert például 13 márkához forgalmaznak, és noname kis márkákról beszélünk, hanem világmárkákról. Ez nagyon nagy segítség, mert a szaküzletek gyakran csak 1-2 óriásra vannak specializálva, vagy a hétköznapi használatban legelterjedtebb típusokra, az irodában azonban rengeteg féle nyomtató van. A márkákon belül különböző típusok is, szóval elég nagy a kavalkád.

A https://nyomtatoalkatresz.hu/toner weboldal szerencsére nagyon egyszerűen működik. A toner menüpont alatt azonnal megtaláljuk a 13 márkát, ki kell választanunk a megfelelőt, kattintás után megjelennek a különböző sorozatokban rendezett típusok. A HP nyomtatóknál például vagy 6 sorozat rengeteg típusához találhatók alkatrészek. A sok-sok számból és betűből álló elnevezések alatt találunk egy kis segítséget ahhoz, hogy hogyan azonosítsuk a nyomtatónk típusát, ezenkívül egy rövid ismertetőt a különböző nyomtatási technikákról, amelyeket az egyes sorozatok használnak.

Ha megtaláltuk a típust, amit kerestünk, rögtön láthatjuk a vele kompatibilis tartozékokat. Általában választhatunk eredeti és utángyártott toner közül, utóbbi is megbízható minőség, és jóval gazdaságosabb. De ha ez nem lenne elég, már két darab vásárlásától mennyiségi kedvezmény jár, 3 darab vásárlása esetén pedig még nagyobb összegű a kedvezmény. Ez szerintem azért is nagyon klassz, mert magánemberként is megéri így itt vásárolni, mert nem csak „ipari” mennyiségre adnak kedvezményt. Ezen felül plusz jó pont, hogy a szállítás ingyenes, és ez nincs például minimum 10 ezer forintos vásárláshoz kötve, szimplán visszavonásig érvényes. Gyorsan is szállítanak, ha délig leadom a rendelést, másnap már hozza is a futár a csomagot. Illetve, kérhető a szállítás csomagátvételi pontra is, ha valakinek az a kényelmesebb, nagy megrendelés esetén meg az is előfordul, hogy személyesen szállítanak.

Persze a https://nyomtatoalkatresz.hu/toner webáruházban nem csak tonert vehetünk, hanem tintapatront, lézerkellékeket is forgalmaznak, valamint nagyon sokféle papírt. Található a kínálatban például újrahasznosított papírból készült papír, a szerződések, kimutatások, egyszerű szövegek nyomtatásához mindig ezt használjuk, de egészen speckó grafikai tervezéshez való papírt is találunk, vagy éppen olyat, aminek gyapot az alapja. Illetve az ecopixel fotópapírjait is forgalmazzák, de ezt inkább a környezettudatos magánéletemben tudom majd használni. A legtöbb papír pedig értelemszerűen több méretben, akár tekercsben is elérhető.

Egyszóval, itt egy helyen mindent be tudok szerezni az irodai nyomtatókhoz.

Ez azért is igazán hasznos, mert nem megy el rá egy nap, de még egy fél sem, hogy a sokféle kiegészítőt beszerezzem, hanem van egy listám, amin csak gyorsan végig szaladok, maximum fél óra alatt leadom a rendelést, utána pedig rohanhatok Katához segédkezni a laborba, hogy azzal foglalkozzam, ami igazán érdekel.