Zárd el jól a vízcsapot – egy körből kimaradsz!

Ti játszottatok a gazdálkodj okosan társasjátékkal? Nekünk még volt az eredeti szériából és nagyon szerettem. Amellett, hogy meg tanultunk a pénzzel bánni, teljesen az életre nevelt. Persze nem a mostani túlfogyasztásra, és halmozásra. Minden mező és kártya valami frappáns szöveggel volt ellátva, miközben biztosítást kötöttél, lakást vettél, aztán abba bútorokat. Voltak szerencse kártyák és tiltó mezők is. Tényleg az életről szólt, és, hogy meg tanuljuk okosan használni, amink van. Jó is lenne, ha a mostani gyerekek is játszanának ilyesmivel, talán akkor nem lenne ennyi pazarló ember, aki él bele a világba, nem gondolva a holnapra, nem gondolva a jövőre. Szóval a Gazdálkodj okosan! játékban volt egy ilyen kártya, hogy „zárd el jól a vízcsapot”, ami megbüntetett,mert nem figyeltél a csapra. Nem lenne hülyeség manapság sem megbüntetni azokat, akik herdálják az energiahordozókat, a vizet, ami életet jelent, akik kidobják az ehető ételt, vagy hetente új ruhákat vesznek. Igen, zárd el a csapot! És, hogy ez most, hogy jutott az eszembe? Mert én, mint energiatakarékos, és tudatosan élő fiatal sorra vettem, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy megóvjam a bolygónkat az unokáim számára.

Elkezdtem listát írni a háztartási praktikáktól egészen addig, hogy mit kell megváltoztatnom a lakásomban, hogy ne legyek pazarló energia és fogyasztói szempontból. Lejegyeztem, hogy elég volt a műanyag palackokból, veszek egy vízszűrő kancsót, és a régi palackokat szépen feltöltöm majd. Nem kérek mindenhez nejlonzacskót, ahogy lehet, lekapcsolom az energiaforrásokat, és amelyik gépem vagy berendezésen nem jól működik, és pazarol, azt megjavíttatom, végső esetben kicserélem. És itt jön a képbe a víz, mert sajnos a fürdőszobai csapom is csöpögős, és a wc-tartályom se százas már. Észbe kaptam, hogy kellenének nekem olyan kis fürdőszoba ötletek, amikkel rendbe tehetem a fürdőm. De nem tudtam, hogy mihez kezdjek először, cseréljem a csapot? Hogy kell olyat választani? Kit kell kihívni? És a wc-vel pláne nem tudom, mit kezdhetnék. Lehet, hogy kellene egy tök új? A nagy lamentálás közben az is beugrott, hogy lehet jó lenne felszerelnem egy olyan törcsi szárítós radiátort is, mert azzal időt és energiát spórolok meg. Úgyhogy beírtam a keresőbe ezeket a szavakat és rátaláltam egy nagyszerű oldalra, a furdoszobaotletek.hu –ra, ahol annyi infóm meg ötletem lett, hogy zseniális.

kis fürdőszoba ötletek

A kis fürdőszoba ötleteken túl mindenről írnak, azoknak is hasznos, akik most rendezik be és szerelik fel az első fürdőt mondjuk az új lakásban, de azoknak is nagy segítség, akik a csempékkel nem jutnak dűlőre, és persze nekem is, aki azért akar egy-két dolgot megváltoztatni, hogy felelősségteljesen működjön a hétköznapokban. Én itt olvastam arról, hogy a csaptelepek alakja, formája esztétikai szempont is, de a tartósság miatt is fontos. Most ott tartok, hogy elolvasok mindent a honlapon, mert tele van hasznos ötletekkel, minden rajta van, amit egy fürdőszobáról, fürdőszobához tudni illik. Aztán lehet, hogy kikérem a tanácsukat, mit javasolnak, ha cserére adom a fejem. Mármint nem a fejem cserélem le, nyugi, hanem a csöpögő csapot. Remélem ti is hasonlóan tudatosan éltek, és odafigyeltek a környezetetekre, meg arra, hogy ha kell, változtassatok a dolgokon! Hiszem azt, hogy, ha mindenki maga körül, a saját életében rendet és fegyelmet tartana, akkor sokkal kevesebb gond és rossz lenne a világban.