Az áramszünet esetén is működőképes online vállalkozás titka

A minap volt egy áramszünet a lakásban, amiről sajnos én tehettem. A sors fintora volt ez, ugyanis az azt megelőző héten viszont a környéki áramszünet volt, lényegében a lakótelep felénk eső részében sehol nem volt áram. Ez azért is volt nagyon probléma – amellett, hogy a mélyhűtőnk, szegény eléggé összezavarodott a működésben -, mert otthonról irányított online vállalkozásom van. Nem, nem emiatt történt az általam okozott áramszünet, hanem azért, mert oda nem figyelve egyszerre járattam sok-sok háztartási gépet, hajvasalót stb. Viszont ami az én nagy szerencsém volt: a számítógépem és így a vállalkozásom működése sem állt le egy pillanatra sem. Hátha hasznos lesz ez másnak is, elmesélem, hogy miért volt jó választás a rackforest.com.

A cég webtárhely bérléssel foglalkozik, és az adott oldal felhasználóinak mennyiségétől, az oldalon megtalálható képek felbontásának nagyságától és az oldal jellegétől (webshop, képtárhely, szolgáltatás…) teszik függővé, hogy milyen csomagok közül választhatsz. Olyan szisztéma szerint dolgoznak az ilyen webtárhely bérléssel foglalkozó cégek, hogy redundens módon, azaz több helyen is tárolják az adatokat, így náluk tökéletesen ki van küszöbölve, hogy áramkimaradás vagy bármi hiba esetén sérüljenek az adatok. Ha itthon a saját gépemen tartanám ezeket a weblaphoz köthető adatokat, akkor az áramszünet súlyos hiba lett volna a vállalkozást tekintve, mivel leállhatott volna az egésznek a működése, bevételtől estem volna el, illetve nem is tudtam volna biztonságosan tárolni a felhasználók adatait. Ez azért elég nagy probléma lehetett volna! A rackforest.com szolgáltatásait igénybe véve viszont én is ki tudtam ezt küszöbölni.

Még egy jó tipp ezzel kapcsolatban: egy olyan hasonló vállalkozásnak, mint az enyém, az az ideális működés, ha folyamatosan tudjuk garantálni, hogy működik az oldal és a szolgáltatás. Ehhez viszont tényleg állandóan mennie kellene itthon a számítógépnek, ami már önmagában hatalmas energiafelhasználás… Fontosnak tartom a jó energiagazdálkodást, ezért is jobb megoldás igénybe venni olyan központi tárolóhelyeket, mint amit a rackforest.com is üzemeltet.