A céges rendezvény hangulatát is feldobja egy fotógép

Nemrég egy új feladatot kaptam a cégnél, nevezetesen, hogy szervezzem meg a cég szülinapi partiját. Kapva kaptam az alkalmon, mert már ki voltam éhezve egy kis újdonságra. Persze az energia, az energetika világa is nagyon vonzó, imádom a munkámat, de jó néha egy kicsit mást is csinálni. Így tehát örömmel elvállaltam a feladatot és a kedvenc kolléganőmmel, aki egyben a legjobb barátnőm is, belevetettük magunkat a szervezésbe.

Az időpont és a helyszín adott volt, de minden mást ránk bíztak, ami szerintem hatalmas megtiszteltetés, hisz bár a főbb kérdésekben szükséges volt egyeztetni a vezetőséggel, sok részlet csak és kizárólag ránk maradt. Így a menü és a programok tekintetében szinte szabad kezet kaptunk. Persze nem éltünk vissza ezzel a nagy szabadsággal, viszont kihasználtuk azt, hogy milyen lehetőségeink adódtak. A költségkeretet át nem lépve igyekeztünk gondoskodni arról, hogy a társaság jól érezze magát és olyan programokat is kínálni, melyek kicsi modernebbek, különlegesebbek. Természetesen megőrizve a hagyományos programokat is, mint például a zene.

A legnagyobb újdonság a fotógép volt, amire a szorgos böngészés után bukkantunk rá a kolléganőmmel, és mikor elolvastuk, hogy mit is tudnak ezek a masinák, azonnal egymásra néztünk és már tudtuk, hogy ez kell nekünk. Ez nem volt más, mint a selfiegep.hu.

Hogy mit kínálnak? Azonnali fotónyomtatást, ami azt jelenti, hogy az elkészült fotót pillanatokon belül a kezünkbe foghatjuk, megmutathatjuk másoknak, hazavihetjük. Nem kell rá várni, hogy előhívják, és nem is csak az online térben létezik. Szerintem ez egy fantasztikus ötlet és klassz dolog, hisz így azonnal meg tudjuk nézni, hogy milyen képek is készültek. Nem csak magunkról, hanem másokról is. Így dupla az öröm, hiszen nem csak a fotó elkészítésének vannak vidám pillanatai, hanem annak is, hogy meg tudjuk ezt osztani másokkal. Azonnal.

A fotógép szó hallatán talán sokan nem is tudják, hogy mire gondoljanak, hogy mit tud ez a gép, miben más, mint egy fényképezőgép. Nos, a fotógép egy doboz valójában, amiben van egy tükörreflexes fényképezőgép, egy fotónyomtató és egy stúdióvaku is. Mindhárom elengedhetetlen. Kezdjük is a tükörreflexes géppel, ami alkalmas arra, hogy jó minőségű fotókat készítsen. Egy kompakt gép esetében a minőség kétséges, a tükörreflexes gép azonban mindig hozza a jó minőséget. Ehhez persze szükség van egy kiváló vakura is, ami a sötét fényviszonyok esetén is hozzájárul ahhoz, hogy jó képek készüljenek. Ellenkező esetben sötétek, szemcsések, pixelesek lennének, így viszont? Tökéletes minőség.

Ezt a tökéletes minőséget pedig pillanatokon belül magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a képeket azonnal kinyomtatja a magas minőséget produkáló fotónyomtató. A dolgunk mindössze annyi, hogy megnyomunk egy gombot, majd beállunk a fotóhoz. Ráadásul ez a fotógép nem csak állóképeket rögzít, hanem rövid GIF-animációkat is lehet vele készíteni. Tényleg egy főnyeremény, ami bearanyozza a rendezvény hangulatát.

fotógép

A képeket kinyomtatva kézbe vehetjük, azonban digitálisan is megkaphatjuk, hisz a gép tárolja az elkészült alkotásokat, fotókat és GIF-eket egyaránt, és ezek ugyanúgy hozzáférhetők és megoszthatók a közösségi média felületein. A selfiegep.hu nem szab határokat, korlátokat, hisz a rendezvényeken korlátlan mennyiségű fotó elkészíthető.

De most nézzük is meg, hogy a gyakorlatban hogy is működik ez az egész. Ha megrendeljük a szolgáltatást és egyeztetünk részletekről, akkor nincs más hátra, mint várni. A rendezvény helyszínére egy órával korábban megérkezik a fotógép és egy szakember, aki végig jelen lesz. A fotósarokhoz úgy számoljunk, hogy egy 3-szor 3 méteres helyre lesz szükség, ezt érdemes egyeztetni, megtervezni, hogy ne akkor hirtelen kelljen elpakolni a dolgokat.

A szolgáltatás teljes ideje alatt tehát jelen lesz a selfigep.hu egyik munkatársa, hogy ha bármi történik, vagy bármilyen kérdés adódik, akkor tudjon intézkedni, válaszolni.

Az alapháttér egyébként fehér, ezt tartalmazza az alapár is, de ha bármilyen más igény van, akkor érdemes böngészni a honlapon, mert sokféle színes, vidám, tematikus háttér elérhető. A mintás hátterek plusz tizenötezer forintért elérhetők, érdemes megnézni, hisz nagyon szépek vannak. A készülék mellett pedig számos más vidám kiegészítő várja a fotózkodni vágyókat, parókák, szemüvegek, álarcok.

Amit mi még nagyon fontosnak tartottunk, hogy a képekre előre leegyeztetett logót, dátumot és nevet is lehet tervezni, ami fontos egy esküvő esetében, de nekünk, a céges szülinap esetében is nagyon sokat jelentett. Rátettük a cégünk logóját és egy dátumot. Így aki évekkel később előveszi majd a fotót, nem kell gondolkodnia, hogy hol is készült, hiszen egyértelműen látszódni fog a dátum és a cég logója is rajta. Régen, gyerekkoromban mi tollal írtuk rá a fotók hátuljára, hogy mikor is és hol is készültek, persze ezt a legritkább esetben végeztük lelkiismeretesen, így a képek nagy részéről csak sejtéseink vannak. Jó lett volna akkor egy kicsit jobban észnél lenni, előre gondolkodni, de ez már egy másik kérdés.

A lényeg, hogy a fotógép működésre készen áll. Hogy mennyi időre, az szintén változó, 4, 6 és 8 óra időtartamra lehet kibérelni, de a helyszínen van lehetőség a hosszabbításra, hisz előre nyilván nem tudjuk kiszámolni, hogy egyrészt mennyi ideig tart a buli, másrészt, hogy meddig tart az érdeklődés. Én örültem ennek az opciónak is, így elsőre négy órára rendeltük meg a fotógépet.

Nézzük is az árakat, a bérlés legrövidebb időtartama négy óra, ez 79 ezer forintba kerül. Korlátlan mennyiségű fotó elkészítését és nyomtatását teszi lehetővé, mindezt úgy, hogy a cég egyik munkatársa végig a helyszínen van, ha pedig itt döntünk plusz órákról, az plusz 13 ezer forintot jelent. Ugyanezt kínálja a hat órás csomag is 99 ezer forintért, valamint a 8 órás is 119 ezer forintért. Budapesten ingyenes a kiszállás díja, minden más esetben 60 forint kilométerenként ennek a költsége.

Az öröm, amit a fotógép okoz, viszont felbecsülhetetlen. Mi magunk is megtapasztalhattuk a céges rendezvényen, amikor a fiatal és idősebb kollégák is sorban álltak, hogy fotózkodhassanak. Sorra készültek a vidám szelfik, a mosolygós, grimaszolós képek. Az irodában öltöny-nyakkendőben mogorván dolgozó kollégák is újra gyereknek érezték, érezhették magukat. Hála a fotógépnek, ami tényleg az egyik legjobb ötlet volt a céges rendezvényre.

Én magam is rengeteg képet csináltam, nagyon boldogok voltunk a kolléganőmmel, mikor odafértünk a fotógéphez. Minden jelmezt, álarcot felpróbáltunk, nagyokat nevettünk és elhatároztuk, hogy ha legközelebb is ránk bízzák a rendezvény megszervezését, akkor biztosan legközelebb is megrendeljük a selfiegep.hu szolgáltatásait.

Szerintem ha nem tennénk, meglincselnének bennünket. Az egész este hangulatát feldobta, aminek nagyon örülök. Persze nem a rendezvényszervezés a szakterületem, de nagyon sok köszönetet kaptam utána az irodában, és sokan kitették a faliújságra is az itt készült képeket, és láttam azt is, hogy a közösségi médiában is megosztották. Ettől nagyobb öröm pedig nincs is, mint örömet szerezni.