Még egy lépéssel közelebb a zöld otthonhoz – elektromos fűtőpanelek

Néhány éve tudatosan foglalkozok az otthonom zöldebbé tételével – már ami az energetikai korszerűséget illeti. Egyrészről azért, mert szeretném, hogy egy zöldebb, tisztább világban élhessek, másrészt ennek azért erős anyagi megfontolása is van. A régi energetikai rendszerek a háztartásokban sokszor már nagyon elavultak, ebből adódóan pedig nagyon nem kedvező az üzemeltetésük, finoman szólva… Mivel én is ebben a cipőben jártam, ezért azt találtam ki, hogy lecserélem otthonban a fűtést elektromos panelekre.

Fűtőpanel árak, fűtőpanel webáruház … pár napig csak ezek körül a dolgok körül forgott az életem, aztán miután jó néhány weboldalon átrágtam magam mégis csak visszatértem ahhoz, amit legelőször találtam. Ez a KlimaGlobal honlapja volt (klimaglobal.eu), ahol egyik részről nagyon széles választékban találhatók meg fűtőpanelek, másrészről nagyon sok hasznos információ van az egész témakörről, ha esetleg valaki csak most kezdene el összeismerkedni ezekkel az eszközökkel.

Nagyon széles választékban kaphatók, ami a színeket illeti és persze ami a teljesítményt is. Tehát egyáltalán nem okoz problémát, ha a vásárló kimondottan azt keresi, hogy hogyan lehetne gyakorlatilag a tér meghatározó eleme egy ilyen fűtőtest, de arra is ugyanúgy van lehetőség, hogy gyakorlatilag színtelenül beleolvadjon a környezetébe anélkül, hogy felhívná magára a figyelmet a legcsekélyebb mértékben is. Ahogyan az is megoldható, hogy egy pici teret fűtsön be az eszköz, de az is, hogy egy hosszú folyosót – minden csak a megfelelő tervezésen múlik. Éppen ezért érdemes kikérni a szakértők véleményét a vásárlással kapcsolatban. Ebben az is segít, hogy a honlapon elérhető egy chat felület is, ahol késséggel válaszolnak a feltett kérdésekre, de persze telefonon is fel lehet őket hívni, vagy akár személyesen felkeresni a bemutatótermükben.

Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora belmagassághoz és milyen alapterülethez nézünk elemeket. Van, ahová elegendő és gazdaságos lehet egyetlen panel felszerelése, míg van, ahová inkább a több, kisebb elem felszerelése a logikus.

Ezen kívül azt is érdemes végig gondolni, hogy milyen módon lehet szükségünk a rendszer vezérlésére. Ez alatt azt értem, hogy ebben a csodálatos 21. században már nem utópia, hogy a telefonomról elindítsam a fűtést, mielőtt hazaérek, hogy mire odaérek már csak a csodás meleg várjon és ne kelljen fagyoskodnom. Ha szeretnénk ezzel a lehetőséggel élni, érdemes ilyen terméket választani. De ha felesleges számunkra egy ilyen funkció, az egyszerűbb termékek között is ugyanolyan széles a szín- és teljesítménypaletta. Csak győzzük végig nézni mindet!

Ha csak néhány gondolatban kéne összefoglalnom, hogy miért teszem le a voksom az elektromos fűtőpanelek mellett… egyrészt, mert a fűtőpanel árak egyértelműen megtalálhatók a fűtőpanel webáruházban rejtett költségek nélkül, a fogyasztásuk rendkívül kedvező és könnyen utána lehet számolni a tényleges összegeknek, ráadásképpen pedig rendkívül kifinomult, esztétikus fűtési megoldás és még a helyére felszerelni is roppantmód egyszerű.