Ez lenne az energiakutatás egyik legjobb eredménye

Nagyon jó látni, hogy az általános iskolákban és a gimikben is próbálják arra nevelni a gyerekeket, hogy akár most, akár felnőttként, amikor saját otthonuk lesz, mire figyeljenek, ha energiatakarékosságról van szó.

Hihetetlen, de tegnap a kislányom odajött hozzám és megkérdezte, hogy nekünk miért nincs napelem a házunkon, mert az osztályában több barátja is mesélte neki, hogy ők már a nap energiáját használják otthon az elektromos áram helyett. Természetesen elmagyaráztam neki, hogy ehhez nagyon sok pénz kell, sok utánajárással és olvasással jár. Több oldalt végig néztem, ahol az energiakutatás ezen területével és persze előnyeivel foglalkoznak. Őszintén mondom, hogy elgondolkoztatott a 8 éves lányom, ugyanis ahogy egyre jobban ástam bele magamat a témába, egyre nyilvánvalóbb lett az is, hogy a napelemes rendszerek támogatása sok mindenben járulna hozzá az életünkhöz. Három gyerekes anyukaként rengeteg kiadásunk van a férjemmel, már ami az áramot és a fűtést illeti. A két emeletes házunkat nagyon nehéz a hidegebb hónapokban bemelegíteni, ezért is voltam vele úgy, hogy egyik este leültetem a férjemet és felhozom neki mit mondott a kislányunk és, hogy milyen kutatásra ösztönzött engem. Megmutattam neki az oldalt, ahol leírják, hogy a napfény az egyik legtökéletesebben megújuló energia, aminek a kialakítása igaz, hogy időigényes és drága, de sok szempontból könnyebbé tenné a családunk életét. Arról nem beszélve, hogy a gyerekek is arra lennének nevelve, hogy később ők is hasonlóan hasznos megoldásokat keressenek, ha évek múlva is élhető világban szeretnének létezni.

Úgy voltunk vele, hogy semmi veszítenivalónk nincs, ha kihívunk egy szakembert, aki elmond nekünk néhány tanácsot és információt ezzel kapcsolatban, mivel sem én, sem a férjem nem vagyunk otthon a napenergiát érintő dolgokban. Megdöbbentő volt hallani, hogy milyen előnyökkel járna az elektromos áram helyett egy ilyen természetes energiát használni. Másnap már mindketten azon gondolkoztunk, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy még a tél beköszönte előtt feltegyék a tetőnkre a napelemeket, hiszen mindketten dolgozunk és a gyerekek is sok időnket veszik el. Szerencsére a második telefonbeszélgetésünknél arról is biztosított minket a szakember, hogy egy alapos, de gyors felmérést követően megtudják kezdeni a rendszer kialakítását, amihez nincs szükség a folyamatos jelenlétünkre.

Mondanom se kell, nagyon örültünk a hírnek és annak is, hogy picit könnyebbé tehetjük majd a mindennapjainkat, ami egy családnál nem utolsó szempont. Sokat számolgattunk, és több pénzünk maradna nyaralásra vagy a gyerekeink jövőjére. Úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom az oldalt és azt is, hogy más energiatakarékos megoldásokban kezdjen gondolkozni. Nekünk bevált!