Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

augusztus 2015

Heti üzemanyagárak: fordulat a piacokon

augusztus 29, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az augusztus 24- augusztus 28 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 7,3%-kal csökkent, a gázolajé 3,5%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,7%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását, valamint a pénteki jelentős árcsökkentést  figyelembe véve szeptember 2-án, szerdán, a benzin ára 0-3 forinttal csökkenhet, de el is maradhat a mérséklés. A gázolaj ára valószínűleg nem változik, de a hét második felében jelentkezett drágulás akár 2-3 forint körüli áremelést is okozhat. 

Heti üzemanyagárak: a csökkenés folytatódik

augusztus 24, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az augusztus 17- augusztus 21 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 4,6%-kal csökkent, a gázolajé 3,9%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,6%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve augusztus 26-án, szerdán, a benzin ára mintegy 4-6 forinttal csökkenhet, a gázolaj ára várhatóan  3-4 forinttal csökken.

Heti üzemanyagárak: a benzin ára nagyot csökkenhet

augusztus 8, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján az augusztus 3- augusztus 7 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 10,3%-kal csökkent, a gázolajé 3,3%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve augusztus 12-én, szerdán, a benzin ára legalább 4-5 forinttal csökkenhet, de a duplája sem lenne meglepő. A gázolaj ára várhatóan  2 forinttal csökken.

Heti üzemanyagárak: most a dízel ára csökken

augusztus 3, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a július 27 - július 31 -i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 1,2%-kal, a gázolajé 3,6%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,9%-kal erősödött a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve augusztus 5-én, szerdán, a gázolaj ára várhatóan  4-6 forinttal csökkenhet, a benzin ára esetleg 2 forinttal mérséklődik, de nem lenne meglepetés, ha elmaradna.