Szakértőink segítenek átlátni a folyamatokat! 
 
Kutatási, felmérési, tanácsadási igényeivel, kérdéseivel forduljon munkatársainkhoz!
                                       
 
 
 
RENDELJE MEG LEGFRISSEBB KIADVÁNYUNKAT!
 
"A magyar gazdaság és az energiaszektor helyzete, kilátásai 2012-2013-ra"
                                       
 
 
 
 

 

Elemzések Kiadványok Szolgáltatások Prognózis 2013

         Energiapolitika
         Atomenergia
         Fosszilis energiahordozók
         Üzemanyagok
         Villamos energia
         Megújuló energia

         Energiapolitikai Füzetek
         Energiapiaci hírlevél
         Rövid távú prognózis
         Középtávú kilátások
         Hosszú távú kilátások

         Egyedi kutatás
         Tanácsadás
         Adatszolgáltatás

         E95                          413  Ft/l  
         Brent                        110  $/hordó
         HUPX zsinór             52  €/MWh
         EEX EUA                      9  €/tonna

 

november 2015

Heti üzemanyagárak: ellentétes irányú változások

november 29, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a november 23 - november 27-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 2,7%-kal lett drágább, a gázolajé 0,1%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,9%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét négy napján  stagnált, majd péntekre kilőtt. A gázolaj ára a hét folyamán lassan csökkent. A heti átlagos piaci változások, valamint a szerdán (november 25-én) bejelentett áremelés után a benzinnél további 2-4 forintos emelés várható, a gázolajnál pedig 0-3 forintos csökkentés lehetséges.

Heti üzemanyagárak: most egy kis pihenés

november 22, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a november 16 - november 20-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 7,5%-kal, a gázolajé 3,2%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,3%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a hét eleji csökkenés után az árak kissé növekedtek (benzin), vagy stagnáltak (gázolaj). A heti második árcsökkentés bejelentése után már lényeges változás nem jelentkezett a piacokon, ezért hétfőn várhatóan nem változnak az árak.

A rezsipolitika kérdőjelei

november 18, 2015 — gkienergia

Nem hivatalos információk szerint a kormányzat boszorka konyhájában keresik a megfelelő választ a legutóbbi választások legfőbb csodafegyvereként bevetett rezsipolitika EU által megkívánt korrekciójához.

Heti üzemanyagárak: a dízel ára csökkenhet, a benzin árváltozása bizonytalan

november 15, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a november 9 - november 13-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 3%-kal drágult, a gázolajé 3,7%-kal lett olcsóbb. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 0,8%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a hét utolsó napján jelentős árcsökkenés jelentkezett. Az árak ellentétes irányú változása és az árfolyam gyengülése miatt a benzin ára akár -3/+3 forint között változhat, a gázolajnál is 2-4 forint közötti csökkentés lehetséges, figyelembe véve a november 11-i 2 forintos benzin áremelést is.

Heti üzemanyagárak: az árfolyam tehet mindenről

november 9, 2015 — gkienergia

A Reuters adatközlése alapján a november 2 - november 6-i héten a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban 1,5%-kal, a gázolajé 2,9%-kal lett drágább. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,9%-kal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiaci árak drágulása és az árfolyam gyengülése miatt a benzin ára 0-2 forint között emelkedhet, a gázolajnál is 0-2 forint közötti változás várható, figyelembe véve a november 4-i áremelést is.